Zmiana złych nawyków żywieniowych

Dla wielu osób zmiano swoich nawyków żywieniowych jest bardzo problematyczne. Wielu z nas nawet nie zdaje sobie sprawy, jakie błędy popełnia, a skutkiem jest podupadające zdrowie. Większość osób myśli przecież, że odżywia się zdrowo, tymczasem, jak pokazują badania, jemy za mało warzyw i owoców. Polskie warzywa i owce są bardzo popularne w ostatnich latach w wielu krajach, zarówno Europy Wschodniej, jak i Zachodniej. dzieje się tak dlatego, ze są przede wszystkim tanie, a po drugie rolnicy i sadownicy nie stosują aż tak wielu nawozów oraz środków ochrony roślin, gdyż, na szczęście dla konsumentów, są na to za biedni. Dlatego możemy cieszyć się zdrową i tanią żywnością. Warto więc sięgać po te produkty, szczególnie w szczycie sezonu, gdyż są wtedy najtańsze oraz pełne wartości odżywczych, które decydują o ich smaku i aromacie, ale również o walorach prozdrowotnych. To jest najlepszy wybór, włączenie większej ilości warzyw i owoców do diety, warto go więc dokonać, zanim będzie za późno.