Czy pleśń jest przyczyną?

Czy wiesz, że Twój problem zdrowotny może być spowodowany przez pleśń? Ta forma jest powszechnie spotykane w domach i może powodować wiele problemów zdrowotnych, których możemy nie być świadomi. Jak można stwierdzić, czy pleśń jest przyczyną? Czy zauważyłeś, że twój nos nagle jest zatkany, gdy idziesz do niektórych pokoi w domu? To znak, że możesz gdzieś czai się pleśń i dostaje się do układu oddechowego. Pleśń rośnie, gdy jest mokro, i produkuje zarodniki, które mogą dostać się do powietrza wpływając na twoje zdrowie. Większość problemów zdrowotnych spowodowanych przez te zarodniki odnosi się do płuc. Duszności lub katar mogą być objawem alergii. Innym problemem zdrowia spowodowanym przez pleśń jest duszność, kaszel czy też świszczący oddech. Mogą wystąpić objawy astmy, nawet jeśli nie cierpisz z powodu astmy. W niektórych przypadkach, narażenie na pleśń daje ludziom bóle głowy, gorączkę i wysypkę. Pleśń rośnie również na zgniłym jedzeniu. Możesz zobaczyć pleśń na warzywach, które już od jakiegoś czasu leżą gdzieś tam w twojej kuchni – pozbądź się ich!